Zoeken door

in

Over het Zoekportaal

Het zoekportaal geeft toegang tot de collectie van het Nieuwe Instituut. Deze collectie bestaat uit het Rijksarchief voor de Nederlandse architectuur en stedenbouw, en een internationaal georiënteerde bibliotheek. U vindt er literatuurverwijzingen, beschrijvingen van gebouwen en projecten, informatie over architecten, inventarissen van archieven en een grote hoeveelheid afbeeldingen.

U kunt via het Zoekportaal ook archiefstukken reserveren om op een later tijdstip in de studiezaal te bekijken. U kunt kleine formaten van afbeeldingen direct vanaf de website downloaden, of een bestelling plaatsen voor een groot formaat scan.

Dit zoekportaal is nog in ontwikkeling. Ook aan de kwaliteit van de data wordt voortdurend gewerkt: steeds meer archieven worden op stuks niveau ontsloten, er worden steeds meer foto’s en tekeningen gedigitaliseerd, en beschrijvingen worden verder aangevuld, verbeterd en opgeschoond.

Het Nieuwe Instituut heeft zijn best gedaan eventuele rechthebbenden van het materiaal op te sporen en toestemming te vragen voor openbaarmaking. Vindt u desondanks dat de digitale beschikbaarheid van bepaalde afbeeldingen inbreuk maakt op enig recht dat u toekomt of uw (privacy)belangen schaadt, dan kunt u dit onderbouwd aan ons doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan op korte termijn contact met u op. Bij een gegronde klacht verwijderen we vanzelfsprekend het materiaal van de website.

Heeft u vragen over het zoekportaal of de informatie die u daarin vindt, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Erfgoed van Het Nieuwe Instituut via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het zoekportaal is gebouwd door Picturae, in samenwerking met Het Nieuwe Instituut.