Zoeken door

in

Onder de titel Architectuur Dichterbij is een zesjarig project gestart ter verbetering van de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de architectuurcollectie, mogelijk gemaakt door een éénmalige investering van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Naast projecten op het gebied van restauratie, conservering en digitalisering zullen de komende jaren ook onderzoeksprojecten in gang worden gezet i.s.m. de afdelingen Research en Programma en het Jaap Bakema Study Centre.

Een van de projecten binnen het programma betreft de restauratie en conservering van grote hoeveelheden ontwerptekeningen en foto’s. Dat heeft de komende jaren consequenties voor de beschikbaarheid en raadpleegbaarheid van archieven.

Het gaat om tienduizenden objecten die de komende jaren in fases worden overgebracht naar restauratie-ateliers. Daarnaast worden de depots opnieuw ingericht, om plaats te maken voor materiaal dat een nieuwe standplaats krijgt. Dat betekent dat delen van de collectie voor bepaalde tijd niet beschikbaar zijn voor raadpleging. 

Lees meer over Architectuur Dichterbij

Heeft u vragen over beschikbaarheid van materiaal? Neem dan contact op met het Research Centre via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.